ART- Blog

Bij dit profielvak ga je aan de slag met Kunst: Maak een kunstwerk op locatie, in opdracht van een echte opdrachtgever, of ga op excursie naar een museum en zie de relatie tussen kunst en wiskunde. Maak tenslotte zelf een tentoonstelling.

Art & Illustration

In samenwerking met een tweedehandswinkel gaan we de uitstraling van de winkel aantrekkelijker maken. Ben jij graag creatief bezig en werk je graag met je handen? Lijkt het je leuk om in een groepje mee te denken over hoe we de uitstraling aantrekkelijker kunnen maken? Heb jij gevoel voor kleur en vorm? Teken of schilder je graag? Schrijf je dan nu in!

Art & Math

Kunstwerken bekijken vanuit een ander perspectief! Of het nou gaat om wiskundige figuren, symbolen of kleuren, wij komen erachter wat een schilderij ons wil vertellen. We zullen dit dan ook in het Escher museum in Den Haag gaan onderzoeken. Natuurlijk gaan we ook zelf creatief aan de slag, waarbij we het eindresultaat met trots presenteren in een tentoonstelling. Wie weet krijgt jouw kunstwerk ook nog een mooi plekje in de school!

Art & Math Blog # 1 Escher

Bij Art & Math hebben we heel veel geleerd over patronen. Na wat oefenen met het tekenen van nieuwe patronen zijn we aan de slag gegaan met een heel groot kunstwerk. Alle leerlingen hebben hun zelfgecreëerde patroon uitgewerkt en dit tot 1 kunstwerk gemaakt!

We hebben ons hierbij laten inspireren door Escher. En voor het opdoen van deze inspiratie een bezoek gebracht aan het Escher Museum in Den Haag. We kunnen niet wachten om ons grote kunstwerk tentoon te stellen 🙂

Art & Illustration Blog # 1: De Kringloopwinkel

Bij Art & Illustration maken de leerlingen kennis met het werk van een illustrator of kunstenaar. Wat doen zij eigenlijk? Een kunstenaar of illustrator werkt niet alleen op papier of op canvas. Tekenen en schilderen kan ook in de vorm van het maken van een muurschildering of raamtekening. En dat is precies wat wij bij het wereldklasprofiel art & illustration hebben gedaan.

In samenwerking met een kringloopwinkel in de buurt hebben de leerlingen de winkeluitstraling aangepakt. Leerlingen hebben ervaring opgedaan bij het hele proces wat er bij het maken van een muurschildering of raamtekening komt kijken: zo maakten zij een ontwerpschets, schilderden zij de muur wit, tekenden zij het ontwerp op de muur en zijn ze nu bezig met het schilderen van het ontwerp. Alles hebben ze onder begeleiding samen uitgedacht en uitgewerkt. Als echte experts ronden ze binnenkort de workshop af.