ART- Blog

Bij dit profielvak ga je aan de slag met Kunst: Maak een kunstwerk op locatie, in opdracht van een echte opdrachtgever, of ga op excursie naar een museum en zie de relatie tussen kunst en wiskunde. Maak tenslotte zelf een tentoonstelling.

Blog # 4: Art & Fashion

Previous slide
Next slide

Naar aanleiding van jullie onderzoek gaan we kleding en decorstukken maken. De presentatie bestaat uit een runwayshow, met bijbehorende muziek. We maken alle decor- en kledingstukken met gerecyclede materialen, zoals karton, en oude kleding. Ingen

 

Blog # 3: Art & Paper

Previous slide
Next slide

Origami is de oude Japans vouwkunst. Wij  werkten met modulaire origami. We leerden hoe je met papier, inzicht, doorzettingsvermogen, een hoop propjes papier en soms een beetje lijm de meest fantastische ruimtelijke voorwerpen kunt maken. we leerden ruimtelijke patronen inzien en constructies bouwen. 

Blog # 2 Art & Math: Escher

Previous slide
Next slide

Bij Art & Math hebben we heel veel geleerd over patronen. Na wat oefenen met het tekenen van nieuwe patronen zijn we aan de slag gegaan met een heel groot kunstwerk. Alle leerlingen hebben hun zelfgecreëerde patroon uitgewerkt en dit tot 1 kunstwerk gemaakt! We hebben ons hierbij laten inspireren door Escher. En voor het opdoen van deze inspiratie een bezoek gebracht aan het Escher Museum in Den Haag. 

Blog # 1: Art & Illustration : De Kringloopwinkel

In samenwerking met een kringloopwinkel in de buurt hebben de leerlingen de winkeluitstraling aangepakt. Leerlingen hebben ervaring opgedaan bij het hele proces wat er bij het maken van een muurschildering of raamtekening komt kijken: zo maakten zij een ontwerpschets, schilderden zij de muur wit, tekenden zij het ontwerp op de muur en zijn ze nu bezig met het schilderen van het ontwerp. Alles hebben ze onder begeleiding samen uitgedacht en uitgewerkt.