Wereldklasprofielen

De Eindpresentaties 22-23!

Previous slide
Next slide

Op maandag 16 januari vond er een feestelijke afsluiting van de Wereldklasprofielen plaats in de Aula. Zowel ouders als docenten waren aanwezig om het gepresenteerde werk van de leerlingen te bewonderen. De profielen die zich presenteerden waren onder andere Making the band, Art & Fashion en Science.

Bij ‘Making the band’ is iedere leerling van elk niveau welkom. Een extra uitdaging voor de muziekdocent om van al deze muzikale kinderen een band te vormen. De band speelde eerst een muziekstuk genaamd ‘De Fossielen’, daarna speelden zij het nummer ‘Skyfall’. Bij Art & Fashion werkten de kinderen aan verschillende kleding- en decorstukken die symbool staan voor een zelfgekozen decennium. Tijdens de presentatie vertelde zij waarom zij de kleding- en decorstukken op die manier gemaakt hadden en welke gerecyclede materialen zij hiervoor hebben gebruikt. De leerlingen die het vak Science volgden, sloten de avond knallend af met proeven die zij geleerd hadden. Hierbij maakten zij onder andere een vuurregen en verbrandden ze verschillende stoffen om gekleurd vuur te maken. Naast de vuurproeven maakten de kinderen tijdens de Science lessen een waterfilter en gingen ze in de school op zoek naar de plekjes met de meeste bacteriën.

Science

Dankzij de wetenschap komen we steeds meer te weten over hoe wijzelf en de wereld om ons heen in elkaar zitten. Op school bestudeer je een deel van deze kennis bij de vakken biologie, natuurkunde en scheikunde. In het profiel Sciene komen deze drie vakken samen. Het practicumlokaal is gedurende vijf weken jouw werkterrein. Benieuwd naar wat de meest vieze plekjes van de school zijn? Altijd al je eigen waterfilter willen bouwen? Of wil je ervaren hoe je met behulp van scheikunde ballonnen op kunt blazen? Schrijf je dan in voor Science! Wetenschap is niet alleen een bezigheid van professoren; hier op het Libanon Lyceum kan iedereen wetenschapper zijn!

 

Inspiring Thinkers

Inspiring thinkers gaat over fantastische, inspirerende persoonlijkheden, waar iedereen wel eens van gehoord heeft, maar die niemand goed kent. Denk aan Einstein of Mandela. Bij dit vak gaan wij ontdekken wie zij waren en wat een mooie ideeën zij met de wereld deelden.Rotterdam staat bijvoorbeeld bol van de verwijzingen naar de humanist Erasmus, maar wie was hij eigenlijk? Inpiring thinkers is ook hét vak voor jou als je meer wilt weten over feminisme, Arabische filosofen en doeners van nu, zoals bijvoorbeeld Greta Thunberg. Zo is er voor elke leerling wel een aansprekend voorbeeld. We gaan ook op excursie in de stad.

Chess

Schaken is een eeuwenoude denksport en gaat over de veldslag tussen twee koningen. Naast dat schaken heel erg leuk is, verbetert het je concentratie en rekenvaardigheid ook nog eens! Tijdens de schaaklessen ga je schaakproblemen oplossen aan de hand van de officiële lesmethode van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB). Daarnaast is er ook veel ruimte om schaakpartijtjes te spelen. Aan het einde van het schooljaar krijg je de mogelijkheid om een schaakdiploma van de KNSB te behalen. Wil je (nog beter) leren schaken? Iedereen is welkom; van de

Art & Math

Art & Math

Kunstwerken bekijken vanuit een ander perspectief! Of het nou gaat om wiskundige figuren, symbolen of kleuren, wij komen erachter wat een schilderij ons wil vertellen. We zullen dit dan ook in het Escher museum in Den Haag gaan onderzoeken. Natuurlijk gaan we ook zelf creatief aan de slag, waarbij we het eindresultaat met trots presenteren in een tentoonstelling. Wie weet krijgt jouw kunstwerk ook nog een mooi plekje in de school!

Art & Fashion

Art & Fashion

Wat weet jij over kunst- en cultuurgeschiedenis van de afgelopen eeuw? Welke muziek was hip toen je opa en oma jong waren? Welke auto’s reden er in de jaren ’50? Wat was de mode in de jaren ’90? Naar aanleiding van jullie onderzoek gaan we kleding en decorstukken maken. De presentatie bestaat uit een runwayshow, met bijbehorende muziek. We maken alle decor- en kledingstukken met gerecyclede materialen, zoals karton, en oude kleding. 

Art & Paper

Art & Paper

Origami is de oude Japans vouwkunst. Wij gaan ons bezighouden met modulaire origami. In deze cursus leer je hoe je met papier, inzicht, doorzettingsvermogen, een hoop propjes papier en soms een beetje lijm de meest fantastische ruimtelijke voorwerpen kunt maken. Je begint klein, maar door ervaring word je snel handig in het maken van basisvormen, leer je ruimtelijke patronen inzien en bouw je aan jouw constructie. Deze cursus is iets voor jou als je het leuk vindt om iets nieuws te maken wat anderen zal verbazen.

 

Padel

Vanuit de maatschappij is er steeds meer behoefte aan een gezonde lifestyle. Bewegen hoort daar natuurlijk bij! We bieden sporten aan die normaal niet tijdens de L.O. lessen worden gegeven. Binnen het profiel Sport & Fun zul je kennismaken met nieuwe trendsporten, zoals Padel, maar ook zullen we een potje Achery Tag te spelen. De lessen zullen plaatsvinden in sporthal Kralingen of – als er een clinic is- op locatie. Iedere leerling kan op zijn/haar niveau deelnemen.

Bij Sports and Fun gaat het voornamelijk om plezier en ontdekken!

MAKING THE BAND

Speel jij viool, piano, gitaar of een ander muziekinstrument? En lijkt het je ook zo leuk om samen met andere leerlingen muziek te maken? Meld je dan aan voor ‘Making the Band’! 

Muziek

Speel jij viool, piano, gitaar of een ander muziekinstrument? En lijkt het je ook zo leuk om samen met andere leerlingen muziek te maken? Meld je dan aan voor ‘Making the Band’! We spelen muziek uit verschillende stijlen; zo leer je dus ook nog nieuwe muziek kennen. Je hoeft nog niet veelervaring te hebben, want de muziekstukken worden aan jouw niveau aangepast. Aan het eind van de lessenserie geven we een concertje om deze muziek te laten horen aan andere leerlingen, docenten en ouders. Daarna begin je misschien wel een bandje met je nieuwe muziekvrienden!

Newspaper & Blogs

In dit Wereldklasprofiel word je onderdeel van de redactie van Bits of Libanon. Samen met deze redactie gaan we werken aan een nieuwe schoolkrant, die wekelijks wordt geüpdatet met alles wat leerlingen van het Libanon Lyceum die week hebben meegemaakt. Deze online schoolkrant in de vorm van een blog zal bestaan uit geschreven artikelen, foto’s, filmpjes en andere soorten media. We schrijven alles in het Engels! 

As part of the Wereldklasprofielen, Bits of Libanon was brought to life as a digital school newspaper. Feel free to explore the website and enjoy the fruits of the students’ hard work.