Wereldklasprofielen

NIEUW VOOR ALLE BRUGKLASSEN

De Eindpresentaties 21-22

Previous
Next

Met een grote presentatiemiddag zijn de workshops Wereldklasprofielen van de brugklassen van 2021-2022 afgesloten. Het was mooi om te zien hoe trots onze leerlingen waren op wat zij hadden geleerd. Er was van alles te doen voor ouders en verzorgers, leerlingen en collega’s. 

Zo kon je een potje schaken met het grote schaakspel, meedoen aan een quiz van de workshop “Inspiring Thinkers”, een game spelen die een brugklasser had ontworpen of een potje kin-ball spelen voor de school. Je kon ook onzichtbare dingen zichtbaar zien worden bij “science” , of kennismaken met de redactie van “Bits of Libanon”, zag je wat “Art & Math” met elkaar te maken had of je maakte zelf een tekening. Tenslotte kon je mee op excursie naar de kringloopwinkel om te zien hoe de “Art & Illustration- leerlingen” de etalage en een muur hadden beschilderd.

Vlogs

 

As part of the Wereldklasprofielen, Bits of Libanon was brought to life as a digital school newspaper. Feel free to explore the website and enjoy the fruits of the students’ hard work.

Blogs

 

Deze online schoolkrant in de vorm van een blog zal bestaan uit geschreven artikelen, foto’s, filmpjes en andere soorten media. We schrijven alles in het Engels! Ben jij goed in Engels en wil je de taal op verschillende manieren gaan gebruiken om zo samen te werken aan het ontwikkelen van een schoolkrant in blogvorm? Doe mee!

Practicum

In het profiel Science komen biologie, natuurkunde en scheikunde samen en maak je kennis met de verschillende onderdelen van wetenschappelijk onderzoek. Het practicumlokaal is gedurende zes weken jouw werkterrein. Je onderzoekt wat de overeenkomsten zijn tussen de mens en microscopisch kleine levensvormen. Ook experimenteer je met verschillende manieren waarop de mens deze levensvormen in zijn voordeel kan gebruiken, bijvoorbeeld bij de productie van ons voedsel. Kortom, wetenschap is niet alleen een bezigheid van professoren; op het Libanon Lyceum kan iedereen wetenschapper zijn!

Science

Inspiring Thinkers

Inspiring thinkers gaat over fantastische, inspirerende persoonlijkheden, waar iedereen wel eens van gehoord heeft, maar die niemand goed kent. Denk aan Einstein of Mandela. Bij dit vak gaan wij ontdekken wie zij waren en wat een mooie ideeën zij met de wereld deelden.Rotterdam staat bijvoorbeeld bol van de verwijzingen naar de humanist Erasmus, maar wie was hij eigenlijk? Inpiring thinkers is ook hét vak voor jou als je meer wilt weten over feminisme, Arabische filosofen en doeners van nu, zoals bijvoorbeeld Greta Thunberg. Zo is er voor elke leerling wel een aansprekend voorbeeld. We gaan ook op excursie in de stad.

Chess

Schaken is een eeuwenoude denksport en gaat over de veldslag tussen twee koningen. Naast dat schaken heel erg leuk is, verbetert het je concentratie en rekenvaardigheid ook nog eens! Tijdens de schaaklessen ga je schaakproblemen oplossen aan de hand van de officiële lesmethode van de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB). Daarnaast is er ook veel ruimte om schaakpartijtjes te spelen. Aan het einde van het schooljaar krijg je de mogelijkheid om een schaakdiploma van de KNSB te behalen. Wil je (nog beter) leren schaken? Iedereen is welkom; van de

Art & Illustration

In samenwerking met een tweedehandswinkel gaan we de uitstraling van de winkel aantrekkelijker maken. Ben jij graag creatief bezig en werk je graag met je handen? Lijkt het je leuk om in een groepje mee te denken over hoe we de uitstraling aantrekkelijker kunnen maken? Heb jij gevoel voor kleur en vorm? Teken of schilder je graag? Schrijf je dan nu in!

Art & Math

Kunstwerken bekijken vanuit een ander perspectief! Of het nou gaat om wiskundige figuren, symbolen of kleuren, wij komen erachter wat een schilderij ons wil vertellen. We zullen dit dan ook in het Escher museum in Den Haag gaan onderzoeken. Natuurlijk gaan we ook zelf creatief aan de slag, waarbij we het eindresultaat met trots presenteren in een tentoonstelling. Wie weet krijgt jouw kunstwerk ook nog een mooi plekje in de school!

Game Design

 

Ontwerp je eigen game! Je gaat aan de hand van een thema karakters
bedenken, een storyboard tekenen en daarna het spel
programmeren met Scratch.
De ervaren gamedesigners kunnen in alle vrijheid hun eigen
gamewereld gaan ontwerpen. De beginnende gamedesigners
kunnen aan de hand van instructies een bestaand spelidee naar
eigen inzicht gaan vormgeven.

Padel

Vanuit de maatschappij is er steeds meer behoefte aan een gezonde lifestyle. Bewegen hoort daar natuurlijk bij! Binnen het profiel Sport & Fun zul je kennismaken met nieuwe trendsporten zoals padel, maar ook zullen we verdieping aanbieden binnen sporten die al in het reguliere lesaanbod zit, zoals bijvoorbeeld salto’s maken uit de ringen bij het domein turnen. De lessen zullen plaatsvinden in sporthal Kralingen of, als er een clinic is, op locatie. Iedere leerling kan op zijn/haar niveau deelnemen. 

MAKING THE BAND

Speel jij viool, piano, gitaar of een ander muziekinstrument? En lijkt het je ook zo leuk om samen met andere leerlingen muziek te maken? Meld je dan aan voor ‘Making the Band’! 

Muziek

Speel jij viool, piano, gitaar of een ander muziekinstrument? En lijkt het je ook zo leuk om samen met andere leerlingen muziek te maken? Meld je dan aan voor ‘Making the Band’! We spelen muziek uit verschillende stijlen; zo leer je dus ook nog nieuwe muziek kennen. Je hoeft nog niet veelervaring te hebben, want de muziekstukken worden aan jouw niveau aangepast. Aan het eind van de lessenserie geven we een concertje om deze muziek te laten horen aan andere leerlingen, docenten en ouders. Daarna begin je misschien wel een bandje met je nieuwe muziekvrienden!

Making The Band