Sports & Fun

Vanuit de maatschappij is er steeds meer behoefte aan een gezonde lifestyle. Bewegen hoort daar natuurlijk bij! Binnen het profiel Sport & Fun zul je kennismaken met nieuwe trendsporten. Iedere leerling kan op zijn/haar niveau deelnemen.

Padel

Sporten zoals je nog nooit gedaan hebt

Vanuit de maatschappij is er steeds meer behoefte aan een gezonde lifestyle. Bewegen hoort daar natuurlijk bij! Binnen het profiel Sport & Fun zul je kennismaken met nieuwe trendsporten zoals padel, maar ook zullen we verdieping aanbieden binnen sporten die al in het reguliere lesaanbod zit, zoals bijvoorbeeld salto’s maken uit de ringen bij het domein turnen. De lessen zullen plaatsvinden in sporthal Kralingen of, als er een clinic is, op locatie. Iedere leerling kan op zijn/haar niveau deelnemen. 

Sport Blog # 1

In de eerste les hebben we salto’s (uit de ringen) behandeld. Een salto is als het ware een koprol in de lucht. Tijdens de les bleek dat een salto uit de ringen heel moeilijk was en zijn we overgestapt naar salto’s vanuit een minitrampoline. De leerlingen hebben ook geleerd wat de theorie van een salto is. 


Tijdens les 2 hebben we Kin-ball, ook gekend als Omnikin. Het is een teamsport ontwikkeld in 1986 Quebec, Canada. Kin-Ball is de enige sport in de wereld waarin drie teams tegelijkertijd tegen elkaar spelen. Kin-ball stimuleert voornamelijk het samenwerken naast dat je er inspanning voor moet doen.
 
Les 3 en 4 zijn we gaan paddelen op locatie. Padel is een combinatie van tennis en squash en is een van de snelst groeiende sport in Nederland. Het leukste aan padel is dat het instapniveau niet zo hoog hoeft te zijn, want iedereen kan het! Het niveau ging met de minuut omhoog en zeker de 2e les was het niveau heel hoog waarbij de leerlingen een compliment kregen van hun padeltrainer. 
 
Les 5 was een clinic die extern werd verzorgd door 3S sport. De leerlingen gingen het spel Archery tag spelen. Dit is een actieve sport waarbij je elkaar probeert te raken met een zachte pijl. Je leest het goed, je schiet op elkaar. De bogen zijn gelimiteerd in kracht en de pijlen zijn uitgerust met een zachte dop. Dit maakt het spel volledig veilig. De leerlingen hebben eerst een spel gespeeld waarbij ze konden wennen aan het materiaal. Hierbij moesten ze pylonnen omverschieten en daarna gingen ze “capture the vlag” en “last man standing” spelen. De leerlingen kunnen je hier meer over uitleggen. 

Sport Blog # 2